Lekváros linzer

2010-04-05

sponsored links




Tökéletes ünnepi aprósüti, nagyon szeretjük.
Kb. 2 nap kell neki, hogy jól megpuhuljon (ha megmarad addig, nálunk maradt 4 db. :))

A recept nagyon egyszerû, gondolom sokan is ismerik:

30 dkg lisztet (nálam most fele sima liszt, fele fehér tönköly volt) összekeverek 10 dkg porcukorral,
házi vaníliás cukorral, 1 tk. sütõporral, citromhéjjal, majd hozzámorzsolok 20 dkg vajat, teszek bele 1 tojássárgáját (ez el is hagyható) és az egészet gyorsan összegyúrom, beteszem a hûtõbe 1 órára pihenni.

Vékonyra kinyújtom a tésztát, és tetszés szerinti formákkal kiszaggatom, sütõpapírral bélelt tepsire helyezem, és kb. 170 fokra elõmelegített sütõben sütöm 10 percig.
Miután kihûltek a linzerek lekvárral összeragasztom õket. 

Ebbõl az adagból nekem 37 darab linzerem lett.


Folytats a blogon ... lekvaroskukta.blogspot.com/2010/04/le...

sponsored links

Keres?s