Lekváros kuglóf
sponsored links
Hozzávalók:
500 g liszt
5 dkg margarin
5 dkg élesztõ
3 dl tej
1 tojás
3 evõkanál cukor
2 ek vaníliás cukor
csipet só
ízlés szerint lekvár
kandírozott narancs
1 tábla tortabevonó
Az élesztõt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. Ha ez megvan, összekeverjük a liszttel, tojással, vaníliás cukorral, margarinnal, és a csipet sóval, majd meleg helyen a dublájára kelesztjük. Ha megvan, jól átgyúrjuk, és megint jól megkelesztjük.
Ezután nyújtsuk ki a tésztát egy 30×50 centis téglalapra, kenjük meg levárral, és szórjuk rá az apróra vágott kandírozott narancsot. Tekerjük fel, és tegyük egy kivajazott, kilisztezett kuglóf formába. Süssük 200 fokon nagykából 30 percig. Ha kivettük a sötõbõl, várjuk meg, míg kihûl, olvasszuk meg a tortabevonót, és öntsük le vele a kuglófot. Jó étvágyat!