Lekvár variációk

2010-11-01

sponsored links

Egy kicsit eltûntem ugyan, de most se számíts holmi nagy kulináris dologra! Arra sajnos - a rosszul beosztott szabadidõmbõl - most sem telik.. csak a lekvárfõzésre. De azt már tényleg nem halogathattam tovább. Még épp idõben kaptam el a szezon végét.

Az ihlet egy néhány héttel ezelõtti kóstolás során kapott el, amikor is volt szerencsém megízlelni pár eredeti, szatmárcsekei lekvárt. A hatás annyira intenzív volt, hogy az ember azt gondolta, gyümölcsbe harap. Még Gegének is ízlett - pedig õ elviekben nem is szereti a birsalmát..

Sajnos a határokat egyelõre még nem érzem, nem tudom eldönteni melyik fûszernek milyen erõs az illóanyagtartalma. De tudjátok, "ami késik, az nem múlik"!

Fahéjas szilvalekvár
  • 1200 g kék szilva (kimagozva és kis kockákra vágva)
  • 350 g cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Csillagánizsos körtelekvár
  • 1200 g körte (a héjától és a csumájától megfosztva, felkockázva mért mennyiség)
  • 350 g cukor
  • 1 db csillagánizs
  • 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 
Birsalmás körtelekvár kardamommal
  • 500 g birsalma (a héjától és a csumájától megfosztva, felkockázva mért mennyiség)
  • 700 g körte (a héjától és a csumájától megfosztva, felkockázva mért mennyiség)
  • 350 g cukor
  • kb. 4-5 db zöld kardamom összezúzva
  • 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 
Elkészítés
Az elõkészített gyümölcsöket felkockáztam és egy kevés vízzel puhára pároltam. Aztán rámentem botmixerrel, és a dzsemfix leírása alapján pár perc alatt elkészítettem.


Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/11/oszre...

sponsored links

Keres?s