Legegyszerûbb rebarbarás lepény (tejmentes)

2010-05-15

sponsored links


És a leggyorsabb is.  Jó, ha van hozzá friss eper.

Hozzávalók (egy kis tepsihez):

1 csomag félkész leveles tészta (275 g)
6-8 rebarbaraszár
1 ek étkezési keményítõ
nádcukor
2 ek zabpehely

A sütõt 200 fokra elõmelegítjük.
Kiterítjük a levelestésztát a tepsire, körben egy éles késsel a szélétõl 1,5-2 cm-re kissé bevágjuk, hogy legyen a lepénynek pereme.
A rebarbarát megtisztítjuk, fél centis szeletekre vágjuk, összekeverjük a keményítõvel és kevés cukorral. Néhány percig állni hagyjuk, hogy eresszen egy kis levet, hogy a keményítõ feloldódjék. A tésztát egyenletesen megszórjuk a zabpehellyel, elosztjuk rajta a rebarbarát, cukorral bõségesen megszórjuk. 25-30 perc alatt megsütjük.


Folytats a blogon ... mezesmadzag.blogspot.com/2010/05/lege...

sponsored links

Keres?s