Lecsós-mustáros hús 2012-bõl
sponsored links
Mielõtt teljesen feledésbe merülne ez az étel, megírom a receptet. Mivel a kép a másik gépemen maradt, így azt késõbb teszem a bejegyzéshez... Vagyis addig a bejegyzést sem teszem közzé. Nem mintha nehéz recept lenne, de mindig szeretem frissen megírni. Most ez nem jött össze, így visszaemlékszem. :)
Elkészítése
A csirkemellet vékonyan felszeletelem, majd csirke fûszer, bors, mustár, piros arany és olaj keverékébe bepácolom. Pár órán át állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek.
Az apróra vágott vöröshagymát egy mélyebb serpenyõben margarinon megfonnyasztom, majd tûzrõl levéve piros paprikával meghintem. Tûzre visszatéve rögtön felöntöm vízzel, és beleteszem a csirkemell szeleteket. Amikor az egyik oldala kifehéredett, akkor megfordítom. Pár perces párolás után ráteszem a felkockázott paradicsomot, kis cikkekre vágott paprikát és vékonyan felkarikázott fokhagymagerezdet, valamint kevés piros aranyat és házi paradicsomlevet teszek bele. Tetejére szórok egy kevés sót és delikátot, lefedem, majd az egészet puhára párolom.
Hozzávalók:
4 paprika
2 paradicsom
1 közepes vöröshagyma ...