Lecsó és csusza avagy Kettõ az egyben

2018-07-24

sponsored links


Amikor nem tudsz dönteni mi is ennél.
...lecsót?
...túrós csuszát?
?












LECSÓS-TÚRÓS CSUSZA
Hozzávaló:
80 dkg paprika
40 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
25 dkg csuszatészta
15-20 dkg kenyérszalonna
50 dkg túró
õrölt kömény
sertészsír
A csuszatésztát kifõzzük.
Lecsót készítünk; a vöröshagymát félkarikákra vágjuk, sertészsíron üveges sütjük.
A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk és a hagymához adjuk, megsózzuk, és egy kevés õrölt köménnyel ízesítjük, majd kívánt puhaságúra pároljuk, arra ügyelve, hogy túl sok leve ne maradjon. (A kömény nem fûszere a lecsónak, de el sem rontja, ennek az ételnek, pedig kimondottan jót tesz.)
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy pici zsíron szépen megpirítjuk, aztán pörcöket egy tálkába kiszedjük.
A fokhagymát szép aprókockákra daraboljuk.
A szalonna pirításánál visszamaradt zsíron, átmelegítjük, finoman megpirítjuk a kifõtt csuszatésztát, közben beleszórjuk az fokhagymát, vigyázva, hogy meg ne égjen.
Tálalás elõtt a tésztát összeforgatjuk a lecsóval, tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a túrót, és a tetejét a szalonnapörccel koronázzuk.






Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/07/...

sponsored links

Keres?s