Lecsó kolbásszal, tojásosan
sponsored links
Hozzávalók:
kb. 75 dkg paprika
1 db "félcsípõs" paprika
4 szem paradicsom
1 dl sûrített paradicsom( ez általában csak addig, míg azok az igazi nagy "parasztpardicsomok" nem érnek)
3 nagy fej hagyma
10 dkg szalonna (nálunk most egy kis kolozsvári)
1 kisebb szál kolbász
4 db tojás
frissen õrölt bors és só ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát kockákra vagdalom, és egy lábosban odateszem mérsékelt lángon, hogy kisüljön alaposan a zsírja. Rádobom a kolbászkarikákat is, hogy megpiruljanak, majd az egészen kiszedem lecsöpögtetve egy kistányérra. A visszamaradt zsiradékból annyit hagyok csak meg, amennyi a félkarikákra vagdalt hagyma alá szükséges, a többit félreteszem egy kis üvegbe, késõbb még ez a füstös ízû zsír jó lehet pörkölt alá. A hagymát picit megsózom és letakarom, hogy puhuljon is. Közben jól megmosom és egyformára csíkozom a paprikát, kockákra vagdalom a paradicsomot. Ha a hagymát fakanállal el tudom vágni, akkor mehet a lábosba a paprika és a paradicsom. Felöntöm a paradicsomlével, sózom és borsozom, majd lefedve megpárolom. Amikor ress a paprika, és már elfõtte a levének jó részét, visszateszem hozzá a szalonnakockákat és a kolbászkarikákat. Villával felverem a tálba ütött tojásokat, és egyenletesen a kesütött lecsóra öntöm. Fakanállal kevergetem míg a tojás megszilárdul, rántotta formát ölt. Megkóstolom, ha kell utána ízesítem. lehet tálalni.
A lecsó megint olyan étel, amit sokan szeretnek, és ezerféle módon készítenek. Alkalmanként szoktam tököt vagy cukkinit is tenni hozzá, de a férjem szereti tarhonyával, rizzsel is. Nálam ez a tojásos forma, vagy a natús változat a nyerõ.
kb. 75 dkg paprika
1 db "félcsípõs" paprika
4 szem paradicsom
1 dl sûrített paradicsom( ez általában csak addig, míg azok az igazi nagy "parasztpardicsomok" nem érnek)
3 nagy fej hagyma
10 dkg szalonna (nálunk most egy kis kolozsvári)
1 kisebb szál kolbász
4 db tojás
frissen õrölt bors és só ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát kockákra vagdalom, és egy lábosban odateszem mérsékelt lángon, hogy kisüljön alaposan a zsírja. Rádobom a kolbászkarikákat is, hogy megpiruljanak, majd az egészen kiszedem lecsöpögtetve egy kistányérra. A visszamaradt zsiradékból annyit hagyok csak meg, amennyi a félkarikákra vagdalt hagyma alá szükséges, a többit félreteszem egy kis üvegbe, késõbb még ez a füstös ízû zsír jó lehet pörkölt alá. A hagymát picit megsózom és letakarom, hogy puhuljon is. Közben jól megmosom és egyformára csíkozom a paprikát, kockákra vagdalom a paradicsomot. Ha a hagymát fakanállal el tudom vágni, akkor mehet a lábosba a paprika és a paradicsom. Felöntöm a paradicsomlével, sózom és borsozom, majd lefedve megpárolom. Amikor ress a paprika, és már elfõtte a levének jó részét, visszateszem hozzá a szalonnakockákat és a kolbászkarikákat. Villával felverem a tálba ütött tojásokat, és egyenletesen a kesütött lecsóra öntöm. Fakanállal kevergetem míg a tojás megszilárdul, rántotta formát ölt. Megkóstolom, ha kell utána ízesítem. lehet tálalni.
A lecsó megint olyan étel, amit sokan szeretnek, és ezerféle módon készítenek. Alkalmanként szoktam tököt vagy cukkinit is tenni hozzá, de a férjem szereti tarhonyával, rizzsel is. Nálam ez a tojásos forma, vagy a natús változat a nyerõ.