Lea szülinapja: Csokoládétorta málnával, mille-feuille, habcsók rolád passionfruittal
sponsored links
Biscuit chocolat, csokoládé mousse, málnazselé, csokoládé glaze (a glaze már megint nem sikerült, ba), macaron. Most próbáltam elõször ezt a csokoládé mousse-t Johnny Iuzzinitõl, és tortához eddig ez vált be a legjobban.
Iuzzini-féle csokoládé mousse
(ehhez a 22 cm átmérõjû tortához elegendõ adag)
3 tojássárga
1 ek cukor
225 g étcsokoládé
480 g tejszín
(õ tett bele zselatint és rumot, én nem, és nem is hiányzott)
1. Vízgõz fölött, folyamatosna kevergetve, melegítsd a tojássárgákat és a cukrot, hogy a cukor elolvadjon. Vedd le a vízgõzrõl, verd fel világosra és habosra, de a hõmérséklete maradjon a szobahõmérsékletûnél egy kicsit melegebb (habverés közben visszateheted kicsit a vízgõzre).
2. Olvaszd meg a csokoládét, és hagyd langyosan...
A mille-feuille: vaníliás pastry cream tejszínhabbal lazítva és home made vajas tészta. A könnyed látszat ellenére ez volt a legmacerásabb, de persze csak miután már kifagyasztottam, leszéleztem és gyümölccsel kiraktam, akkor vettem észre, hogy a tésztát nem sütöttem meg rendesen, konkrétan szalonnás maradt, és mint ilyen, az egész torta ehetetlen lett. Állítólag a krém jó volt, íme.
Hermé-féle lágy pastry cream
625 g teljes tej
1 vaníliarúd
8 tojássárga
150 g cukor
55 g kukoricakeményítõ
70 g puha vaj, felkockázva
165 g tejszínhab
fél narancs finomra reszelt héja
1. Forrald fel a tejet a vaníliarúddal és a kikapart magjaival. Hagyd lefedve állni 10 percig, majd forrald fel újra.
2. Keverd ki a tojássárgákat a cukorral és a ...