Lazacrilette
sponsored links
kép innen |
Születésnapom van. Fõzési mániámat nem bizonyítja jobban, hogy sok-sok klassz szakácskönyv belsõ borítóján van valamilyen kedves bejegyzés egy-egy jó baráttól. Ezt a receptet is egy ilyen könyvban találtam. Bár nem forgatom sokat - ennek nincs más oka, minthogy már ismerhetitek szkepticizmusomat a friss halakat illetõen - sok szuper ötlet és elkészítési mód található benne. Gondolom azóta már magyarul is megjelent, az enyém egy angol nyelvû példány : The Essential Seafood Cookbook.
Még ma is hoznak nekem könyveket és én nagy szeretettel nézegetem õket, mert bevallom az igazat, hogy évek óta nem vásárolok. Egyszer bevezettem egy shopping stoppot (kizárólag szakácskönyvekre vonatkozóan!), mert úgy éreztem, hogy a büdzsémet is megterheli, no meg ahhoz tényleg még 100 évet kéne élnem, hogy mindet kipróbáljam. Saját ötleteimrõl meg ne is beszéljek, mert igazából már nekem kéne könyvet írnom.
A rillette mára már éttermek menüjén gyakran szerepel, készíthetõ bármilyen húsbõl vagy halból és a lényege az, hogy egy ...