Lazaccal t?lt?tt ravioli
sponsored links
Volt otthon egy szelet vadlazacom, kb. 17 -20 dkg-os, ami szer?nyen el?g egy f? r?sz?re. Ezt tal?ltam ki
A t?szt?t a you tube-on l?ttam ?s annyira megtetszett, hogy azonnal k?sztet?st ?reztem az elk?sz?t?s?re. Nem nagyon n?zegettem, csak ?rz?sb?l k?sz?tettem. M?g az is lehet, hogy ott ford?tva voltak a sz?nek, de nekem ?gy tetszett.
Hozz?val?k:
Z?ld t?szta
6-7 dkg mirelit leveles spen?t
0,5 dl v?z
1 csipet s?
finom liszt, amennyit felvesz (kb. 10 dkg/mintha egy toj?shoz m?rn?m)
Feh?r t?szt?hoz:
10 dkg finom liszt
0,5-0,55 dl v?z
1 csipet s?
Lazacos t?ltel?k:
Besamel m?rt?s:
1 ek vaj
1 ek liszt
1 csipet s?
p?r teker?s bors
kev?s szerecsendi?
0,5-0,6 dl tej
A hal s?t?s?hez:
1 ek repce olaj
1 szelet lazact?rzs
s?
bors
Elk?sz?t?s:
Egy serpeny?t felforr?s?tottam ?s egy kan?l olajon a s?zott, borsozott lazacszeletet oldalank?nt 2-3 perc alatt megs?t?ttem.
A besamel a szok?sos m?don k?sz?lt: egy kan?l vajon egy kan?l lisztet megpir?tottam, adtam hozz? kev?s s?t, borsot, szerecsendi?t, majd felengedtem kev?s tejjel, bes?r?tettem ?s vill?val belet?rtem a lazacot, majd kih?t?ttem.
A k?tf?le t?szt?t k?ses apr?t?ban ?sszedolgoztam a hozz?val?kkal, f?li?ba csomagolva f?l ?r?t pihentettem h?t?ben. Majd a z?ldet csak k?zzel kih?zogattam t?glalap alak?ra ?s a v?g?be fektettem a hengerr? form?lt feh?r t?szt?t, beletekertem. ?jra bef?li?ztam ?s a h?t?ben cs?cs?lt f?l ?r?t.
Este csak egy kis vizet forraltam a wokban ?s a bambusz g?z?l?t kib?leltem s?t?pap?rral, benne 8 perc alatt megg?z?ltem a t?szt?t.
Kevertem hozz? egy kis m?rtogat?st: teriyaki sz?sz, ?des chilisz?sz, balzsamecet kr?m, kis limel?, csipet barnacukor (nem autentikus, de a csal?dnak bek?tt). Megsz?rtam fekete szez?mmaggal.
A t?szt?t a you tube-on l?ttam ?s annyira megtetszett, hogy azonnal k?sztet?st ?reztem az elk?sz?t?s?re. Nem nagyon n?zegettem, csak ?rz?sb?l k?sz?tettem. M?g az is lehet, hogy ott ford?tva voltak a sz?nek, de nekem ?gy tetszett.
Hozz?val?k:
Z?ld t?szta
6-7 dkg mirelit leveles spen?t
0,5 dl v?z
1 csipet s?
finom liszt, amennyit felvesz (kb. 10 dkg/mintha egy toj?shoz m?rn?m)
Feh?r t?szt?hoz:
10 dkg finom liszt
0,5-0,55 dl v?z
1 csipet s?
Lazacos t?ltel?k:
Besamel m?rt?s:
1 ek vaj
1 ek liszt
1 csipet s?
p?r teker?s bors
kev?s szerecsendi?
0,5-0,6 dl tej
A hal s?t?s?hez:
1 ek repce olaj
1 szelet lazact?rzs
s?
bors
Elk?sz?t?s:
Egy serpeny?t felforr?s?tottam ?s egy kan?l olajon a s?zott, borsozott lazacszeletet oldalank?nt 2-3 perc alatt megs?t?ttem.
A besamel a szok?sos m?don k?sz?lt: egy kan?l vajon egy kan?l lisztet megpir?tottam, adtam hozz? kev?s s?t, borsot, szerecsendi?t, majd felengedtem kev?s tejjel, bes?r?tettem ?s vill?val belet?rtem a lazacot, majd kih?t?ttem.
A k?tf?le t?szt?t k?ses apr?t?ban ?sszedolgoztam a hozz?val?kkal, f?li?ba csomagolva f?l ?r?t pihentettem h?t?ben. Majd a z?ldet csak k?zzel kih?zogattam t?glalap alak?ra ?s a v?g?be fektettem a hengerr? form?lt feh?r t?szt?t, beletekertem. ?jra bef?li?ztam ?s a h?t?ben cs?cs?lt f?l ?r?t.
Azt?n szeleteket v?gtam bel?le ?s kiny?jtottam. K?zep?be egy p?pozott te?skan?lnyi t?ltel?ket. t?lt?ttem. V?zzel tapasztottam ?ssze a tetej?t.
Miut?n dolgunk volt, ?gy lisztezett t?lc?n a h?t?be tettem a t?szt?t.
Kevertem hozz? egy kis m?rtogat?st: teriyaki sz?sz, ?des chilisz?sz, balzsamecet kr?m, kis limel?, csipet barnacukor (nem autentikus, de a csal?dnak bek?tt). Megsz?rtam fekete szez?mmaggal.
A blogban k?z?lt receptjeim, fot?im kiz?r?lag az ?r?sos beleegyez?sem ut?n k?z?lhet?k m?s oldalakon. Ez al?l kiv?telt k?peznek azok a weboldalak, ahol nem k?zlik az eg?sz ?r?st, csak els? sorait, folytat?s?rt pedig a blogomra kattint az olvas?.