Lazac brazil módon sütve

2010-09-21

sponsored links

 

Régi blog 32.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez az elsõ kipróbált recept az új Váncsa könyvembõl, és ahhoz képest, hogy még mindig nem vagyok nagy halrajongó, nagyon ízlett a végeredmény. Persze mi kifogásom lehet a lazac ellen, szerencsére annyira nincs erõs a halíze. :)

Recept:

  • 2 x 25 dkg lazacfilé (bõrrel)
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • bors
  • 1 ek barna cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 erõs paprika
  • vaj

 

Elõször érdemes elkészíteni azt a keveréket, amibe a lazacokat forgatom majd: lereszelem a narancs héját, hozzányomom a fokhagymát, majd hozzáadom a cukrot és az apróra vágott paprikát is. Ha ez kész, akkor a lazacfilékre facsarom a narancs és a citrom levét, megborsozom és 20 percig állni hagyom. Duplán hajtott alufólia közepére olívaolajat csurgatok, majd a keverékbe forgatott lazacot bõrével lefelé ráhelyezem. Megöntözöm olvasztott vajjal és összezárom a fóliát. 180 fokos sütõben kb. 10-12 perc alatt készre sütöm. Rizzsel tálalom.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2010/09/21/lazac_brazi...

sponsored links

Keres?s