Lassan s?lt, f?szeres birsalma

2020-01-04

sponsored links



Maradt k?t darab birsalm?m ?s kerestem hozz? receptet.
Mautner Zs?fi mindig telital?lat!
Szinte hihetetlen, hogy a s?rga sz?n? birsalma a s?t?s v?g?re ilyen gy?ny?r? b?borsz?n?re v?ltozik.
Megpuhul de nem f?l sz?t ?s megtartja a pik?ns ?z?t is a cukor ellen?re.
Az alm?kat alaposan meg kell mosni, mert ugyan meg kell h?mozni, de a h?j?t is az alma mell? kell tenni a f?z?s / s?t?s idej?re. A h?j pektin tartalma seg?t bes?r?teni a szirupot.
Az alm?k magh?z?t nem kell kiv?gni, mert egyr?szt felesleges, m?sr?szt ez ilyenkor egy neh?z ?s ak?r balesetvesz?lyes folyamat is lehet, hiszen az alma annyira kem?ny, hogy sim?n megugrik rajta a k?s. F?lbev?g?s ut?n csak megh?mozni kell.


Ez az adag 4 db alma elk?sz?t?s?hez sz?ks?ges

  • 3 dl v?z
  • 20 dkg cukor
  • 1 db fah?j
  • 2 szem szegf?szeg
  • 4 szem bors
  • 1/2 citrom leve
A vizet a cukorral felmeleg?tj?k, hogy a cukor felolvadjon. Beletessz?k a f?szereket ?s egy s?t?ben is haszn?lhat? ed?nybe ?ntj?k. Ez lehet egy tepsi, amit letakarunk majd aluf?li?val, de legjobb egy vastag fal? vasl?bas.
Beletessz?k az alm?kat magh?zukkal lefel? fektetve.
// tudom, a k?pen nem ?gy vannak, de ez csak a fot? kedv??rt van ? /


A s?t?t be?ll?tjuk 110 fokra ?s kb 6 - 7 ?r?n kereszt?l ezen a h?fokon s?tj?k az alm?kat.
Amikor elk?sz?ltek, akkor ilyen csod?s sz?n?k lesz.


El?re is elk?sz?thet?, a h?t?ben el?ll egy-k?t napig is. Nemcsak desszertnek finom, de s?ltek, p?st?tomok mell? is adhat?.
Desszertk?nt ?n most erdei vegyes vir?gm?zzel elkevert kr?msajtot adtam mell?.
Lehetett volna m?g pir?tott di?val is megsz?rni, de elfelejtettem.

Itt is megtal?ltok
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/

Folytats a blogon ... https://daisyterme.blogspot.com/2020/...

sponsored links

Keres?s