Laskagomba borban, tejföllel

2010-04-16

sponsored links




Nemhiába nevezik osztrigagombának angolul, valóban emlékeztet rá.


Nemcsak a citrom, a fokhagyma és a bor tesz neki jót: eszméletlenül finom lesz tejfölben párolva is.

Hozzávalók:

fél kiló laskagomba
vaj
petrezselyem, kapor (a kapor elmaradhat)
citrom, fokhagyma
fehérbor
só, bors
tejföl

A laskagombát elõkészítem: törlöm ha kell, levágom a szárakat, a szeleteket egyben hagyom. Egy serpenyõt felforrósítok, vajat dobok bele. A forró vajra dobom a szeleteket, mindkét oldalukon megpirítom õket a vajban. Közben két cikk fokhagymát felaprítok, a vajra és gombára dobom. Egy citrom levét kifacsarom, amikor a gombaszeletek megpirultak, a felét hozzáadom. Sózom, borsozom. Feltöltöm úgy egy pohárnyi borral, tovább párolom, kóstolom, ízesítem. A vége felé tejfölt teszek bele, jó öt percig azzal is forralom. (A fövési ideje circa fél óra, lehet több is, nem árt kóstolni közben.) A végén petrezselyemzöldet és kaprot szórok bele, ízlés szerint. Ugyancsak ízlés szerint még citromot, esetleg tejfölt is.

Jó önmagában is, hidegen is, salátának. Most rizottóval tálaltam.





Folytats a blogon ... vorosbor.blogspot.com/2010/04/laskago...

sponsored links

Keres?s