Lasagna
sponsored links
A lasagna is otthon elk?sz?tve a legfinomabb :)
Hozz?val?k ( 5 ? 6 szem?ly r?sz?re) : A sz?szhoz: 50 dkg dar?lt h?s (sert?s ?s marha vegyesen), 2 kisebb s?rgar?pa, 4 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 ? 1 te?skan?l sz?r?tott bazsalikom ?s oreg?n? lev?l, 1 kisebb csokor friss bazsalikom, 50 dkg h?mozott szeletelt paradicsom (konzerv), s?, bors, 2 ev?kan?l cukor, kev?s olaj.
A besamelhez: 5 ev?kan?l liszt, 1 te?skan?l fokhagymapor, s?, feh?rbors, kb 6 dl tej, 10 dkg sajt, kev?s olaj.
Az ?sszerak?shoz: 25 dkg (kb.12 lapocska) k?szen vett sz?raz lasagna t?szta, 30 dkg reszelt mozzarella sajt, 5 dkg reszelt parmez?n sajt.
Elk?sz?t?se: El?sz?r megf?zz?k a bolognai sz?szt. A finomra apr?tott hagym?t ?s fokhagym?t ?vegesre dinsztelj?k az olajon, hozz?adjuk a lereszelt s?rgar?p?t, s?ttuk, borsozzuk, megsz?rjuk a sz?r?tott bazsalikommal, oreg?n?val, hozz?adjuk a dar?lt h?st, feh?red?sig pir?tjuk, fel?ntj?k kb 2 dl v?zzel, hozz?adjuk a szeletelt paradicsomot, felforraljuk, lef?dve, k?zepes h?fokon kb 1, 5 ?r?t f?zz?k, v?g?l hozz?adjuk a finomra apr?tott friss bazsalikomot ?s a cukrot. Ezut?n elk?sz?tj?k a besamel sz?szt. Az olajon kiss? ?tforgatjuk a lisztet, s?zzuk, borsozzuk, hozz?adjuk a fokhagymaport, fel?ntj?k a tejjel, folyamatosan kavargatva bes?r?tj?k, majd beleolvasztjuk a lereszelt sajtot.
Amikor mindez k?szen van, egy t?glalap alak? t?z?ll? ed?nybe r?tegezz?k a hozz?val?kat: a t?l alj?ba elolszlatjuk a bolognai sz?sz fel?t, ezt bef?dj?k egy r?teg lasagna t?szt?val, a t?szt?t megkenj?k a besamel sz?sz fel?vel, r?sz?rjuk a reszelt mozzarella sajt fel?t, majd k?vetkezik a megmaradt bolognai sz?sz, r?helyez?nk m?g egy adag lasagna t?szt?t, megkenj?k a megmaradt besamel sz?sszal, megsz?rjuk a mozzarell?val ?s a parmez?n sajttal.
180 fokra el?meleg?tett s?t?ben kb. 35 ? 40 perc alatt k?szre s?tj?k.
10 perc pihentet?s ut?n szeletelj?k.