L?NGOS
sponsored links
L?NGOS
Itt Horv?torsz?gban nem lehet l?ngost kapni, viszont ?rdekes m?don egy horv?t f?z?s csoportban m?r t?bbsz?r l?ttam, hogy l?ngost k?sz?tenek.. Nekem is eszembe jutott valamelyik nap, hogy milyen j? lenne l?ngos enni.. Szerencs?re amikor felvetettem az ?tletet, a fi?k megszavazt?k, ?gy l?ngos volt a f?fog?s.
Nem k?sz?tettem hatalmas darabokat, de k?t kisgyerekkel szerintem c?lszer?bb kisebbeket s?tni.. Maradt is, amit lefagyasztottam, s?t, az?ta m?r egy serpeny?ben feleleg?tve (olaj n?lk?l) m?r kipr?b?ltuk ?s ?gy is finom maradt. A receptet Limara oldal?r?l vettem.
HOZZ?VAL?K
kb. 4 dl v?z
2 tk. s?
2 ek. olaj
60 dkg liszt
1 tk. cukor
3 dkg ?leszt?
ELK?SZ?T?SE
- Az ?leszt?t kb 3 dl cukros v?zben felfuttattam, majd ?sszedolgoztam a hozz?val?kat. A t?bbi vizet csak sz?ks?g szerint kell felhaszn?lni.
- Dupl?j?ra kelesztem, majd eredeti recept szerint 7-8 r?szre osztjuk ?s g?mb?ly?tj?k ?ket, de ?n kiny?jtottam ?s egy vizespoh?rral kiszaggattam, majd hagytam megint kelni kb 15-20 percet.
- Olajos k?zzel kih?zg?ltam, majd forr? olajban k?zepes t?z?n kis?t?ttem. Egy lap?ttal folyamatosan nyomkodtam az olaj al? a l?ngos, hogy h?lyagos legyen. Ha piros az egyik oldala, akkor meg lehet ford?tani ?s a m?sik oldal?t is kis?tj?k.
- Pap?rt?rl?re ?ll?tom ?ket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Recept: innen
A Facebookon itt tudtok hozz?m csatlakozni.