Körözött kérdés!

2010-05-27

sponsored links




Szepyke egyszer beszámolt arról, hogy Nigella milyen furán készíti a körözöttet.
Rá kellet jönnöm, ebbõl is rengeteget féle létezik.
Ha jól belegondolok én is kétfélét készítek, mert az egyik juhtúrós a másik tehéntúrós. Mindig egyszerre készítem, mert a férjem a juhtúrósat szereti a kislányom, meg a tehéntúrósat:) a nagylányom és én meg jól járunk, mert mi mind a kettõt:))))
Emlékeimben még igen élénken él a menzás körözött azzal a kemény fehér túró pöttyökkel,meg a darabos õrölt paprika flitterekkel:) de uzsonnára már olyan éhesek voltunk, hogy
még repetát is kértünk belõle:) Jaj és azok a jó kis zsíros deszkák lila hagymával:)
Istenem milyen hagyma szaga volt mindenkinek:)na azt már felsõben senki nem ette meg:) nem lett volna romantikus az esti séta hazafelé az éppen aktuális nagy Õ-vel :)))

Kíváncsi vagyok ti mit raktok még a túróba, vagy mit nem:)
Az én verzióm : Hozzávalók : 30 dkg juhtúró vagy tehéntúró
10 dkg puha vaj
3 ek tejföl
1 ek mustár
1 ek reszelt hagyma
1 ek õrölt paprika
1 kk õrölt bors
1 kk õrölt, vagy egész köménymag
ha tehéntúróból készítem akkor egy pici só
ha van apróra vágott snidling
Elkészítése :
Az elkészítése elõtt legalább 1 órát a konyhapulton
hagyom az összes hozzávalót, hogy a túró, és vaj is jó
puha maradjon. Ezután a túrót, vajat, a tejfölt, és
a mustárt egy villával összenyomkodom, majd a többit is
hozzá adom, és tovább keverem . Hát ennyi :)
A tehén túrósnak kell legalább egy éjszaka, hogy
hogy ízek jól összeérjenek. A juh túrós az azonnal
nagyon intenzív ízû.

Folytats a blogon ... krisztina-kerekerdkzepn.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s