Könnyû citromos sütemény
sponsored links
Hozzávalók:
- Ez az adag egy kis tepsihez elég. (16 cm * 25 cm)
- Miután elkészült, porcukorral megszórjuk vagy porcukorból és citromlébõl kevert mázat csurgatunk rá.
- Ezt a receptet használtam fel szinte szó szerint.
- 4 tojás
- 13 dkg cukor
- 8 dkg vaj (vagy margarin)
- 12 dkg liszt
- 1 cs. sütõpor
- 1 citrom
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékbõl kemény habot verünk.
- Egy másik tálban a tojássárgáját a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük.
- Utána fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjat és ?levet, az olvasztott vajat, a sütõporos lisztet.
- Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
- A tésztát kivajazott, lisztezett sütõformába vagy sütõpapírral bélelt tepsibe töltjük és elõmelegített sütõben 175 fokon kb. 25 percig sütjük.
- Ez az adag egy kis tepsihez elég. (16 cm * 25 cm)
- Miután elkészült, porcukorral megszórjuk vagy porcukorból és citromlébõl kevert mázat csurgatunk rá.
- Ezt a receptet használtam fel szinte szó szerint.