Köményes sült csirkemell tört paszullyal
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál õrölt kömény, pirospaprika, olívaolaj, 25 dkg szárazbab( vagy 2 babkonzerv), 1-2 babérlevél, 1 kávéskanál citromhéj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál zsír, só, bors
Elkészítése:
A babot néhány órára beáztatjuk, majd a babérlevéllel és kevés sóval puhára fõzzük. A csirkemellet sóval, borssal és õrölt köménymaggal befûszerezzük, megszórjuk pirospaprikával. A zsírt felhevítjük, majd a csirkemellet egy tûzálló tálba tesszük, a forró zsiradékkal leöntjük, és elõmelegített sütõbe tesszük. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Kevés olívaolajon megfuttatjuk az elõfõzött babot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a citromhéjat, sóval, borssal fûszerezzük, kissé összeforraljuk, majd pürésítjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, belekavarjuk a tört paszulyba. A sült csirkemellel tálaljuk. Csirkemell helyett ropogósra sütött hagymakarikával is kínálhatjuk.