Költözünk!

2010-12-15

sponsored links

felújítási munkálatok
sok munka van még vele...
porfelhõ


Hogy hogy kapcsolódik ez a fõzéshez??? Elárulom.

Mivel a fagyasztó is költözik velünk az új lakásba, kénytelen vagyok azt leolvasztani. Ezért úgy döntöttem, megpróbálom elhasználni a felhalmozott készletet. Így került elõ egy nagy csomag pangasius filé, amibõl kettõt elõvettem, bepácoltam egy órára, serpenyõben megsütöttem és egy finom saláta társaságában kínáltam. Szupergyors, könnyû és finom vacsora lett belõle.

A fagyasztott halfilét tejben áztatva szoktam felolvasztani, ezt Adri barátnõmtõl tanultam!

Fûszeres halfilé sajttal sütve

Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 pangasius filé

  • 2 ek mustár (1 ek dijoni, 1 ek bajor pikáns édes)
  • 1 ek szójaszósz
  • 3 gerezd finomra reszelt fokhagyma
  • 1 ek Kotányi Grill Halak fûszerkeverék

  • 10 dkg reszelt sajt (nálam mozzarella)
  • 1 ek margarin
  • 1 dl rosé

Elkészítés:

A pác hozzávalóit kikeverem és a halfiléket alaposan bekenem a páccal. Legalább egy órára hûtõbe teszem.
A margarint felolvasztom egy nagy serpenyõben és beleteszem a halfiléket. Mindkét oldalát rövid ideig sütöm, majd a borból aláöntök egy picit és hagyom, hogy elpárologjon. Addig sütöm, még át nem sül. Mielõtt kiveszem a serpenyõbõl, rászórom a reszelt sajtot és hagyom, hogy ráolvadjon.

Készítettem egy finom salátaöntetet, nyakon öntöttem egy csomag friss salátakeveréket vele és ezt halmoztam a halfilé mellé.

Mézes-mustáros salátaöntet

Egy evõkanál mézet, egy evõkanál mustárt (bajor édes pikáns), két evõkanál frissen facsart citromlevet, öt evõkanál olívaolajat és egy teáskanál finomra reszelt fokhagymát összekeverek és ezzel az öntettel ízesítem a friss salátakeveréket.

Folytats a blogon ... zsofakanal.blogspot.com/2010/12/kolto...

sponsored links

Keres?s