Kókuszos nápolyi szelet - nápolyi nélkül
sponsored links
Egyik kedvenc sütim, mégis nagyon ritkán készítem. Csak kisebbik lányom utálja a családból, szerinte "bleeee, ez nagyon undorító". Nem igazán ért hozzá.
Készítése:
A Piskóta: 7 tojásfehérje, 2o dkg cukor, 6 kanál liszt, 1o dkg kókuszreszelék
Felverjük a fehérjét a cukorral, hozzákeverjük a kókuszt, majd végül a lisztet is. Ha van nápolyi lapunk, azzal kibélelünk egy tepsit, nekem nem volt, így én sütõpapírral béleltem ki. A nápolyi lap és a sütõpapír között a leglényegesebb különbség, hogy a nápolyi lapot a piskótával együtt megesszük, a sütõpapírt sütés után lehúzzuk a piskótáról. Persze ha valaki kedveli a papír ízét, akár el is fogyaszthatja jó étvággyal.
Tehát, kibéleltük ezzel vagy azzal a tepsit, öntsük rá a fehérjés-kókuszos masszát. Lassú tûznél süssük kb. 15 percig, de inkább tûpróbáig.
A Krémbe való belevalók: 7 tojás sárgája, 1 zacskó vaníliás pudling, 2 dl tej, 2o dkg cukor, 2o dkg vaj
ezt többféleképpen készítheted. Például úgy, hogy elkevered a pudingot a 2 deci tejjel és a tojások sárgájával, majd állandóan kevergetve (lehetõleg vízgõz felett) sûrû krémmé fõzöd. A cukrot jó habosra kevered a vajjal, majd hozzáadod a kihûtött sárgakrémet.
Én most nem így fõztem a krémet, hanem emígy, de igazából teljesen mindegy. Legalábbis azt hiszem. Tehát most emígyen csináltam: Megfõztem a tejet a pudinggal. Kikevertem jó habosra a tojások sárgáit a cukorral, ebbe kevertem a még meleg pudingot. Újból visszatettem a tûzre az egészet, és tovább fõztem, vigyázva, hogy ne forrjon újra. Ezután lehûtöttem. Habosra kevertem a vajat saját magával, majd hozzáadtam a kihûlt sárgakrémet. Hmmm? Miért csináltammost így, a fene se tudja, az elsõ megoldás sokkal egyszerûbb. Mindegy.
Az akárhogy összerakott krémet ezután a kihûlt piskótára simítottam, akármilyen húsvéti maradékcsokit olvasztottam, majd jól meglocsoltam vele az egészet. Kis szeletekben kínáljuk. Esetleg pizsamában.