Kókuszos keksztekercs
sponsored links
Egy hagyományos, nagyon finom édesség.
Kókuszos keksztekercs
Hozzávalók 2 rúdhoz:
50 dkg darált háztartási keksz
18 dkg porcukor
5 evõkanál kakaópor
rum vagy rumaroma ízlés szerint
1 evõkanál (barack)lekvár
1 dl kávé
kb 1,5 - 2 dl tej
Krém:
20 dkg puha vaj
17 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
fél citrom leve
+ kb 7 ? 8 dkg kókuszreszelék a deszka meghintéséhez a nyújtásnál
Elkészítés:
- A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, a kávét, a lekvárt és fokozatosan adjuk hozzá a kekszhez, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el kétfelé.
- A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, majd keverjük hozzá a citromlevet és a kókuszreszeléket.
- A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében.
- A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerûen tekerjük fel.
- Fóliázzuk le, tegyük hûtõbe, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhetõ.