Kókuszos-kakaós meggyes pite

2010-07-10

sponsored links


A meggyes pite, vagy inkább piskóta mindig is a kedvencem volt. Még tojásevõ koromban imádtam a levegõs édes tésztáját és benne a savanykás meggyet. Sokáig nem találtam olyan tésztát, ami megfelelt volna a levegõs feltételnek, de most megvan. Bár nem teljesen olyan, persze nem is lehet, hiszen a tojás csodákat mûvel a sütikkel, de leginkább ez a recept üti meg azt a színvonalat, amit elvárok. A kókusz és a kakaó meg még dob rajta egyet. Az eredeti recept Fitt anyukától származik, amit azért jelentõsen átalakítottam. Készült már krémes torta alapjaként, és aszalt gyümölccsel, magokkal, de kókusszal és csokoládéval is. Majd azok is posztolásra kerülnek idõvel, de most következzen az aktuális idénygyümölccsel?? (Ja még annyit, hogy felesben szoktam a teljeskiõrlésû és fehér lisztet keverni, de sajnos a bontatlan tk. liszt, annak ellenére, hogy egy hete vettem és októberben járt volna le a szavatossága aktív életre kelt a zacskóban. Nem elõször járok így és már kicsit unom, hogy a szemét nyeli el a 400 ft-os lisztet.)

Hozzávalók:

40 dkg tönkölybúza fehérliszt
10 dkg zabpehely
10 dkg kókuszreszelék
2 ek holland kakaópor
20 dkg barna nádcukor
2 csomag sütõpor
1 teáskanál szódabikarbóna
10 ek napraforgóolaj
0,5 l növényi tej
1 kg magozott meggy

A lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, kakaóport, sütõport, szódabikarbónát, kókuszreszeléket összekevertem, beletettem az olajat és a tejjel kikevertem. Kimargarinoztam 26x40 cm-es tepsit, beleöntöttem a masszát és a tetejére szórtam a meggyet. A sütõt hõlégkeverésen 200 fokra elõmelegítettem és 10 percig, majd visszavettem 175 fokra és még 35percig sütöttem a süteményt.




Folytats a blogon ... benzsi.blogspot.com/2010/07/kokuszos-...

sponsored links

Keres?s