Kókuszkocka II.
sponsored links
Törökné Tóth Csilla receptje és képe
Tészta:
- 6 tojás
- 6 evõkanál gesztenyeliszt
- 6 evõkanál eritritol
- Késhegynyi szódabikarbóna
Csokimáz:
- 6 evõkanál olvasztott kókuszzsír
- 6 evõkanál eritritol
- 6 csapott evõkanál kakaópor
- Kb. 1 dl kókusztejszín
- 100 gr kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
- Felverjük a tojások fehérjét
- A sárgáját az eritritollal és szódabikarbónával elkeverve hozzácsorgatjuk
- Óvatosan hozzákeverjük a lisztet is
- Kisebb tepsiben kisütjük 180 fok 15 perc
- Közben a csokimáz összetevõit egy lábasban folyósra melegítjük. Annyira legyen folyékony, hogy a tésztát bele tudjuk mártogatni, majd
- Amikor kicsit hült a tészta, kockákra vágjuk
- Az alsó részébe villát szúrunk, a tetejét és 4 oldalát a csokimázba mártjuk, és a kókuszreszelékbe forgatjuk