Kínai ötfûszeres kacsa, gránátalmalében és vörösborban párolva, sütõtökkel és édesburgonyával egybesütve
sponsored links
Mostanában annyi ötletem van, hogy mi is kerülhetne egy csodálatos, gyertyafényes karácsonyi asztalkára, hogy ennyi félét nem is tudnánk egyszerre megenni. Viszont ezeket az ihleteket meg kell valósítani, nem szabad elúszni, ugyanis ha nem most, akkor mikor máskor lenne itt az ideje ezeket elkészíteni. Gránátalmát eddig inkább salátába használtam, de arra gondoltam, hogy a savanykás íze, egy finom vörösborral jó párosítás lehetne. A legjobb szerintem az egészben, amikor a friss gránátalma szemek szétroppannak a szánkba egyszerre az édes sütõtökkel és a finom fûszeres, puha kacsával. Nekem az idei karácsonyi receptek közül ez volt a nyerõ.
Kínai ötfûszeres kacsa, gránátalmalében és vörösborban párolva, sütõtökkel és édesburgonyával egybesütve
Hozzávalók:
1 kisebb kacsa
kínai ötfûszer keverék
só
2 dl száraz vörösbor ...