Kínai csípõs tészta
sponsored links
Mert hogy konyhai aktivitásom nem merül ki az anyatej termelésben;) Hazaérkezésünk óta is készült minden nap valami, csak éppen többnyire semmi újdonság, volt pizza, vendégvárónak egy ilyesmi pogi, meg csirkehúsleves, aztán sertéspörkölt. De ma kicsit kreatívabbra vettem a figurát és Wangnál többször kóstolt és KáeM által nagyon kedvelt Sichuan tészta alapján készült az ebéd, az itthon lévõ alapanyagok felhasználásával. Az eredetihez nem igen hasonlított, de azért nekünk nagyon bejött, bár én némileg megszentségtelenítettem, mert egyrészt nem pálcikával ettem, másrészt pedig szórtam rá reszelt sajtot:D
Kínai csípõs tészta
Hozzávalók:
20 dkg darált sertés hús (CH 0,8g)
1 ek szójaszósz (1,5 dkg - CH 6,6g)
1 ek fokhagymás chili szósz (2 dkg - CH 5,6g)
1 ek szezámolaj (CH 0,0g)
15 dkg spagetti tészta (CH 105,0g)
3 nagyobb gerezd fokhagyma (9g - CH 2,4g)
1 kis fej vöröshagyma (3 dkg - CH 2,5g)
1 tk õrölt gyömbér (CH 0,0g) ...