Kávéhab

2010-09-05

sponsored links

Kipróbáltam a vadiúj (nem is, mert teljesen retró, a régiségboltból) habszifonomat. A kávéhab ötlete onnan jött, hogy eszembe jutott anyukám csokihabja, amit habszifonnal készített. Gyanítom, hogy valami ipari porból keverte ki, mert elég mûanyag íze volt, de akkor nagyon ízlett, mert kitört a hagyományos vasárnapi sütik (rácsos linzer ? kókuszkocka? keksztekercs) világából.


Hozzávalók
2 dl tejszín
0,5 dl kávé
? kanál porcukor
kevés vanília

pár szem speculoos keksz durvára törve

A hozzávalókat összekeverjük, beletöltjük a habszifonba. Lehûtjük. (A szifonba 2 patront kellett belecsavarnom. Az elsõt csak simán csavartam bele, de amikor nyomtam ki a habot, akkor csak egy adag jött ki belõle. Úgyhogy belecsavartam egy másodikat is, azt már úgy, hogy közben fejjel lefelé fordítottam a szifont ? de lehet, hogy ez csak babona). A krémet és a kekszet rétegelve egy pohárba töltjük, én az egyik kekszréteg alá csokilapocskákat is tettem.

A speculoos mondjuk túl markáns volt a kávéhoz, úgyhogy valamilyen semlegesebb ízût használok legközelebb.

Folytats a blogon ... sutiszorny.blogspot.com/2010/09/kaveh...

sponsored links

Keres?s