Kávé és pite avagy Egy kicsit mokkáztam

2018-07-12

sponsored links

Ma egy kicsit elmókáztam a vásárlást és ölég gyenge minõségû tejszínt vásároltam, pedig egy jó kis "kapucsengõ" sütit terveztem...
No, de oda se neki, ezt is meg kellett oldani, ha már egyszer az van, hogy ez van.
Na ja, a sors, és a figyelmetlenség általában felülírja a dolgainkat.
De végül is....
















MOKKAPITE, FAHÉJAS TEJSZÍNNEL
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg olvasztott vaj
15 dkg kristálycukor
2 db tojás
2 tk. õrölt kávé
1/2 dl fõzött kávé
1 cs. vaníliás cukor
2 mk. sütõpor
Finom, jó minõségû tejszín, felverve, amit cukorral és fahéjjal ízesítünk.
A sütõt elõmelegítjük.
A lisztet a 2 mokkáskanál sütõporral, és az õrölt kávéval összekeverjük. (A sütõpor, a jobb eloszlás érdekében, mindig elõre keverjük el a liszttel.)
A tojásokat szét választjuk.
Az olvasztott (nem forró) vajat a cukorral, majd tojások sárgájával, aztán a kávéval (ez sem meleg) alaposan összekeverjük. A túl meleg vajtól és kávétól a tojás kicsapódhat.
Ezután belekeverjük a sütõporos-lisztet és a 2 teáskanál õrölt kávét.
A tojásfehérjéket, a vaníliás cukorral felverjük, majd a kávés részbe, alulról, felfele ívelõ mozdulatokkal, óvatosan beleforgatjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne ?törjük? szét.
Az így kapott tésztát a sütõpapírral bélelt, püspökkenyérformába (31cm) borítjuk, egyenletesen eloszlatjuk, és 180 fokon, 30-35 perc alatt szépen megsütjük.
A tejszínt, egy kis cukorral felverjük, õrölt fahéjjal ízesítjük, és a pitemellé kínáljuk.




Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/07/...

sponsored links

Keres?s