Kávé granita és jeges kávé

2010-08-11

sponsored links

A legnagyobb nyári melegben mindig vágyakozva gondolok az én kedvenc - sajnos azóta már bezárt - cukrászdámra, a volt törzshelyünkre, ahova képesek voltunk naponta többször is beülni és melbázni, illetve jeges kávét inni. Olyan jeges kávét azóta sem ittam sehol, itthon próbálok a nyomába lépni, és lassan, de biztosan elérem azt az ízhatást.

Egy ilyen meleg napi "kávét igyak vagy fagyit egyek" kérdés alkalmával gondoltam egy nagyot, és igy született meg ez a finomság. Emlékeimben kutakodtam, valahol mintha láttam volna hasonlót, de már nem tudom, hol.

Két csésze (400 ml) erõs feketekévéba 10 kanál cukrot kavartam (ízlés szerint természetesen, mert van aki édesebben, van aki keserûbben szereti), lapos mûanyagtálba öntöttem és betettem a mélyhûtõbe. Óránként villával megkevergettem, a lényeg, hogy a jégkristályokat minél jobban összetörjük, ne hagyjuk csontkeményre fagyni. Ezt kb. 4-5 órán keresztül óránként megismételtem, majd kivettem és kész volt, már csak enni kellett.

Az ízhatást fokozandó egy poharat feltöltöttem hideg tejjel, és máris kész volt a jeges kávé!


Folytats a blogon ... ticsiandi.freeblog.hu/archives/2010/0...

sponsored links

Keres?s