Káposztás cvekedli

2014-01-23

sponsored links

Természetesen a nagy ázsiai konyha rajongásomon túl gyakran készítek hagyományos ételeket, fõleg azért is, mert Kiscincin nagyobb rajongója ezeknek. Gyerekkoromban, ha a nagyszülõkre voltunk bízva, gyakran volt részünk házi tésztában. Ez a káposztás tészta is régi kedvenc, és tényleg nem nagy wasziszdasz, ha mi készítjük frissen a tésztát is, ami kb 15 perc pluszt jelent.

2-3 személy

15 dkg káposzta
1 nagy ek nádcukor
2 ek olaj
só (bors) ízlés szerint
porcukor a szóráshoz

tésztához
18 dkg liszt (fele teljes õrlésû és fele fehér)
víz, amennyit felvesz
pici só

A káposztát lereszelem és szûrõben alaposan átmosom, lecsepegtetem.
Az olajat serpenyõben felforrósítom, beleszórom a nádcukrot. Ha megolvad, beledobom a káposztát, jól elkevergetem, pár percig fedõ nélkül párolom, majd fedõ alatt kb 15 percig puhítom.
Közben elkészítem a tésztát. Kimérem a liszteket, és annyi vizet öntök hozzá, hogy kemény tésztát kapjak. Jól öszegyúrom (5 perc), majd vékonyra nyújtom. Kb 20 cm-es csíkokra vágom, belisztezem és egymás tetejére rakom õket. Kb 3 cm-es csíkokat vágok hosszában, majd keresztben is, és így kapom meg a kb 3x3 cm-es kockákat. Szétrázom õket, majd lobogó vízben pár perc alatt készre fõzöm. Összekeverem az idõ közben megpuhult káposztával, 1-2 percig még sütöm a serpenyõben, majd forrón tálalom. Porcukorral vagy sóval és borssal szórom meg, attól függõen, hogy édesen vagy sósan szeretjük.

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2014/01/kapos...

sponsored links

Keres?s