Káposztasaláta
sponsored links
Az egyik nagy családi kedvenc nálunk ez az egyszerû káposztasaláta - nem is értem, miért nem került fel a blogra idáig.... Hát most itt az ideje végre!
Ajánlatos elõzõ nap elkészíteni, mert másnap - ha marad még belõle - mindig finomabb. :)
Hozzávalók:
Ajánlatos elõzõ nap elkészíteni, mert másnap - ha marad még belõle - mindig finomabb. :)
Hozzávalók:
- fél fej édes káposzta
- tengeri só
- õrölt bors
- 0,5 dl ecet
- 2 ek. cukor
- 2 dl víz
A káposztát legyaluljuk és besózzuk. Félretesszük állni, kb. 30 percig. Ezután elkészítjük rá a levet. Az ecetet és a vizet elkeverjük a cukorral és egy kevés borssal, majd ráöntjük a káposztára. Összedolgozzuk, majd hûtõbe tesszük. 1-2 órát állni hagyjuk, de ha lehet, akkor csak másnap tálaljuk, hogy az ízek összeérjenek.