Káposzta, káposzta...
sponsored links
Akárhogy is, ha nem is érvényesül már annyira a zöldségeknél-gyümölcsöknél a szezonalitás jelentõsége, mint valaha régen, én mégis mindig úgy érzem, hogy abból kell fõznöm valamit, aminek éppen "itt az ideje". Talán az egyik legjobb példa éppen a káposzta, hiszen az mindig is volt egész évben, mert jól eltartható. (A savanyítottat most nem is említem, az külön fejezet.) De a friss, új fejes káposzta mégis egy kicsit más: gyengébb, mégis ropogósabb, zöldebb - nem tudom jobban kifejezni - frissebb. És nem utolsósorban egészséges is, jó is, ráadásul még olcsó is.
Tehát évrõl évre megfõzöm a kedvenc káposztás ételeinket. Csak emlékeztetõként elmesélek belõle néhányat.
A majonézes, sárgarépás káposztasaláta ezúttal sonkába csomagolva sütött lazac körete volt. A saláta öntetét igyekeztem egy kicsikét "lájtosabbra" venni, persze nem annyira, hogy ne legyen benne majonéz, hiszen az fontos, csak jócskán hígítottam alacsonyabb zsírtartalmú tejföllel. És hogy ennek ellenére ne legyen íztelen, mustárt, citromlevet egy kicsit ...