Kálavirág sütve - ételdekoráció

2014-01-17

sponsored links

Kála virág sütemény
Mindenképpen ki akartam próbálni ezt a süteményt, és mivel épp volt maradék tojásfehérjém, eljött az alkalom.
Elsõ olvasatra pofon egyszerûnek tûnt a recept, a hozzávalók se különlegesek
Amennyi súlyú a liszt, ugyanannyi súlyú cukor, ugyanannyi súlyú tej és ugyanannyi súlyú tojásfehérje grammban mérve az összetevõi.
Én elõször felütöttem három közepes tojást, majd elválasztva lemértem a fehérjét, és ehhez számítottam a többi hozzávalót.
Hozzávalók:
115 gramm tojásfehérje
115 gramm tej
115 gramm cukor
115 gramm liszt
A lisztet szárazon összekevertem a cukorral, majd a tejet is hozzáadva csomómentesre kevertem a masszát.
A tojásfehérjét kemény habbá vertem és apránként beleforgattam a lisztes masszába.
sütõpapírral bélelt tapsibe evõkanállal egy-egy kanálnyit letettem egymástól távolabb, majd a kanál hátával kerek lapokká símítottam. Egy nagy gáztepsibe 6 kört tettem egyszerre.
Közben elõmelegítettem a sütõt - az eredeti recept szerint 180-200 fokon pár perc alatt megsül - mivel az én sütõm másként mûködik, 220 fokra tettem be a tepsit és 25 percig sült az elsõ, 20-20 percig a második és harmadik tepsi. De akinek rendesen mûködik a sütõje, az ne hagyja magára, figyelje, és mihelyt kezd barnulni a körök széle, vegye ki.
Fémlapáttal alányúlva azonnal le kell választani a sütõpapírról, és még forrón virággá formázni, mert ha kihûl törik. Jó sok lett ebbõl az adagból, három tepsivel, és az utolsóba még csíkban is tettem a tésztából, amit kisûlve feltekertem rózsának. Fordítva helyeztem a tepsibe a kisûlt, megformázott virágokat hûteni.

Mikor kihûltek, tettem a közepükbe kurkumával sárgára színezett krémet. Ez maradék vaníliapuding volt, kevertem hozzá egy kis házi mascarponét meg porcukrot. De lekvárral vagy gyümölccsel is lehet tölteni.
Nagyon alkalmas a maradék tojásfehérje felhasználására, és fõleg ehetõ süteménydekorációnak ajánlható.
Nem rossz, de így önmagában csak semleges édes ízû, jót tett volna neki némi citromlé. És már egy tojásból is van annyi, hogy díszítésre elég, legközelebb kevesebbel is beérem, még jó, hogy nem az eredeti recept szerinti mennyiségekkel csináltam - 25 deka mindenbõl..
Nekem nem lettek olyan szépek, mint a lelõhelyen lévõ képeken, persze biztos az is hozzájárult, hogy nekem most is sietnem kellett, mert idõre fõzök, és ezt elõtte ki akartam sütni.
Az eredeti recept egy kínai oldalon:Itt található, ezt közölte az oldalán Rita..
Megköszönöm mindkettõjüknek!
Ha pedig valaki kipróbálja, megkérem, hogy fotózza le és tegye nyilvánossá, érdekelne, hogy másoknak hogy sikerül?



Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/01/kalav...

sponsored links

Keres?s