KÓKUSZOS ÉS CSOKIS CSAVART
sponsored links
KÓKUSZOS ÉS CSOKIS CSAVART
Annyira finom volt a múltkori almás diós kalács, hogy mindenképpen akartam a tésztájából mégegyszer valamit csinálni. A kókusz ugrott be elsõre, aztán csak kétféle lett a kalács, és a végén nekem a kakaós még jobban is ízlett.
HOZZÁVALÓK
40 dkg liszt átszitálva
3 dkg friss élesztõ
1,5 dl langyos tej
4 ek kristálycukor
csipet só
2 tojás + 1 tojás a kenéshez
8 dkg zsír
kókuszreszelék
kakaó
cukor a hintéshez
- A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt. Amikor az felfutott, akkor a hozzávalókat összedolgozzuk. Puha tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
- Ha a tészta megdagadt, akkor ketté vesszük és téglalap alakúvá nyújtjuk majd megszórjuk az egyiket a kakaóval, majd a tetejére cukrot szórunk, majd a másikat kókuszreszelékkel, majd annak a tetejére is cukor kerül. Ezt követõen feltekerük a tésztát, mint a bejglit és az egyik végétõl félbe vágjuk, de ne teljesen - én olyan 2 cm-t hagytam egyben. Ezután a két részt egymásra tekerem és sütõbe teszem. Ugyanígy jártam el a másikkal is.
- 180 fokon addig sütjük, amíg meg nem barnult.