KÁPOSZTÁS- KRUMPLIS LECSÓ

2010-04-03

sponsored links


A padlizsán mellet a lecsó az egyik kedvenc ételem. Napmátkánál láttam még régebben ezt a receptet, illetve káposztás lecsót készítettem máskor is. Most összeházasítottam a kettõt.

KÁPOSZTÁS-KRUMPLIS LECSÓ

3/4 kilónyi zöldpaprika
4 nagy hámozott paradicsom
2 jókora fej hagyma
3 közepes krumpli
1/2 kg savanyú káposzta
1 kis piros chili
pirospaprika
húsos szalonna
só, bors
kevés cukor

Úgy kezdem hogy a szalonnát és a hagymát megpirítom, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát, erre jön a krumpli és a (szigorúan!) kockára vágott zöldpaprika. Ha már egy kicsit sült együtt, hozzáteszem a kimosott és megvágott káposztát és a paradicsomot. Só, bors, kevés cukor meg egy kis csípõs kerül még hozzá. ( Jó csípõsre sikeredett...)
Együtt készre sütöm, tejfölt adok mellé.

Vastag aljú serpenyõben vagy pláne vaslábasban érdemes készíteni, teflonban nem az igazi.
Köretként is nagyon finom, fõleg sült kacsa mellé illik.

Folytats a blogon ... neguilla.blogspot.com/2010/04/kaposzt...

sponsored links

Keres?s