Kuszkusz tofuval ázsiai módra

2014-01-24

sponsored links


Tofut most készítek elõször. Sülve sokkal jobb szerintem, mint nyersen, mert úgy nem igazán ízlik nekem. Ropogósra sütve egészen jó, ezzel a zödlséges raguval, meg a kuszkusszal, és fõleg az ázsiai fûszerekkel, nagyon rendben van ez az étel :)
Kiadós, egészséges, alakbarát egytálétel.

Hozzávalók:

  • 20 dkg tofu
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg piros színû paprika
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg kuszkusz
  • 1 fej hagyma
  • 2 evõkanál kókuszzsír
  • 1 evõkanál ázsiai fûszerkeverék
  • 1 evõkanál házi ételízesítõ
  • kevés citromlé
  • só, õrölt színes bors
Elkészítése:
  • Egy serpenyõben (vagy wokban) felforrósítjuk a kókuszzsírt, és a kisebb kockára vágott tofut megpirítjuk. Ezután kiszedjük, félretesszük, és a visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát is megirítjuk.
  • Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, majd addig sütjük, amíg a gomba a levét elfõtte.
  • A zöldborsót(fagyasztott állapotban), meg a kis kockára vágott paprikát is hozzáadjuk, ízesítjük ázsiai fûszerkeverékkel, sózzuk és borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel. 2-3 percig forraljuk, citromlével ízesítjük.
  • Közben egy edényben 3 dl vizet forralunk az ételízesítõvel, majd egy edénybe szórjuk a kuszkuszt, és a forró vizet áröntjük. Lefedjük, és néhány percig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. 
  • Végül a kuszkuszt összekavarjuk a zöldséges raguval, meg a sült tofuval, és szükség szerint sózzuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/01/kuszku...

sponsored links

Keres?s