Kuszkusz tofuval ázsiai módra
sponsored links
Tofut most készítek elõször. Sülve sokkal jobb szerintem, mint nyersen, mert úgy nem igazán ízlik nekem. Ropogósra sütve egészen jó, ezzel a zödlséges raguval, meg a kuszkusszal, és fõleg az ázsiai fûszerekkel, nagyon rendben van ez az étel :)
Kiadós, egészséges, alakbarát egytálétel.
Hozzávalók:
- 20 dkg tofu
- 20 dkg gomba
- 15 dkg piros színû paprika
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg kuszkusz
- 1 fej hagyma
- 2 evõkanál kókuszzsír
- 1 evõkanál ázsiai fûszerkeverék
- 1 evõkanál házi ételízesítõ
- kevés citromlé
- só, õrölt színes bors
Elkészítése:
- Egy serpenyõben (vagy wokban) felforrósítjuk a kókuszzsírt, és a kisebb kockára vágott tofut megpirítjuk. Ezután kiszedjük, félretesszük, és a visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát is megirítjuk.
- Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, majd addig sütjük, amíg a gomba a levét elfõtte.
- A zöldborsót(fagyasztott állapotban), meg a kis kockára vágott paprikát is hozzáadjuk, ízesítjük ázsiai fûszerkeverékkel, sózzuk és borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel. 2-3 percig forraljuk, citromlével ízesítjük.
- Közben egy edényben 3 dl vizet forralunk az ételízesítõvel, majd egy edénybe szórjuk a kuszkuszt, és a forró vizet áröntjük. Lefedjük, és néhány percig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.
- Végül a kuszkuszt összekavarjuk a zöldséges raguval, meg a sült tofuval, és szükség szerint sózzuk.