Kumpir (tandoori csirkével)
sponsored links
Nem tudom, ki ismeri, és ki nem ezt a finomságot, de mennyei. Megvallom, túl sokat én sem tudok róla, csak azt a néhány mondatot, amennyit hirtelen a wikipédiából elolvastam, de tapasztalatom már van vele. Sajnos, nem tudom, mennyire eredeti tapasztalataim vannak, de mindenesetre, emlékeimben ugyanilyen csodás ízek maradtak meg. Néhány évvel ezelõtt (hmmm, jónéhány évvel, még gyerekeink sem voltak) nyílt a városban egy török?/arab?, mindenesetre keleties gyorsétterem, és ott árulták ezt a finomságot, a kumpir-t. Akkora krumplikat én addig sem, és azóta sem láttam, legalább 20 cm hosszúak voltak, és talán nem értem volna át õket hüvelyk- és középsõ ujjaimat összetéve. Ropogósra sütötték a héját, kettéhasították, belsejét kivájták és eldolgozták sóval meg vajjal, majd azt tettek rá a pultból, amit éppen szerettél volna: különféle húsos-zöldséges, illetve fõtt vagy nyers zöldségekbõl készült saláták, különféle színû, ízû és állagú öntetek. Akkori zsebünkhöz mérve nem volt olcsó, de annyira finom és újszerû volt az addigi gyorséttermek pocsék hamburgerjeihez képest, hogy elég gyakran megfordultunk ott akkoriban. Aztán egyszercsak bezárták, és vége volt a kumpirnak is. Tegnap, amikor a boltban megláttam a hatalmas krumplikat, honnan-honnan nem egybõl beugrott a kumpir. Természetesen, vettem, úgyis csirkemellet készültem készíteni.
Tulajdonképpen már megvan a leírása, ki-ki saját ízlése szerint készítheti, én azonban (picit késõbb) leírom azt is, hogy nálam hoygan készült. Most azonban megmutatom az ínycsiklandó színes fotókat:
Tulajdonképpen már megvan a leírása, ki-ki saját ízlése szerint készítheti, én azonban (picit késõbb) leírom azt is, hogy nálam hoygan készült. Most azonban megmutatom az ínycsiklandó színes fotókat: