KUKORICALISZTES KENY?R
sponsored links
KUKORICALISZTES KENY?R
Elk?sz?lt a finom kukoricalisztes kenyer?nk.. A m?ltkor 10 (vagy 12?) zseml?t form?ztam a t?szt?j?b?l, ami annyira ?zlett a fi?knak, hogy ism?t ezt kellett s?tn?m..
HOZZ?VAL?K
400 gr liszt,
200 gr kukorica liszt,
2,5 dkg ?leszt?,
1 s?t?por,
1 kk s?,
1 kk cukor,
1 dl oliva olaj (sima napraforg? olaj is j?),
350-400 ml tej vagy viz
ELK?SZ?T?SE
- felfuttatjuk a langyos cukros tejben az ?leszt?t, majd az ?sszes t?bbi hozz?val?val ?sszekeverj?k majd alaposan meggy?rjuk a t?szt?t.
- Dupl?j?ra kelesztj?k, majd megint ?tgy?rtjuk, form?zzuk. A form?zott kenyeret a tepsire tessz?k ?s ism?t kelesztj?k. Ezut?n 180 fokon, g?zben megs?tj?k. Amint kivessz?k a s?t?b?l, kenj?k ?t v?zzel.