Kukoricakrémleves

2010-11-27

sponsored links

A második kukoricakrémleves, amit kipróbáltam kicsivútól :) Az õ mennyiségei nekem kevesek voltak, dupláztam az adagon.

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 2 nagy hagyma
  • 2 g fokhagyma
  • római kömény
  • 2l zöldsgéalaplé
  • 2 krumpli
  • 2 kukoricakonzerv
  • 2 ek petrezselyem
  • 12 dkg sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • só, bors
Elkészítése
A vajon az apróra vágott hagymákat megpároltam 5 perc alatt. Ráöntöttem a porból készült zöldséglevest, felforraltam, és beledobtam a kockázott krumplit. 10 perc után 1,5 konzerv leszûrt kukoricát is beleborítottam, és további 10 percig fõztem. Itt jött a neheze, ugyanis sejtésem szerint legutóbb azért nem volt sikeres a kukoricakrémleves, mert turmixolás után olyan karcolós a toroknak. Úgyhogy leturmixoltam, és szitán átszûrtem. Hozzáadtam a maradék kukoricát, a petrezselymet, 5 percig még fõztem, majd beleöntöttem a tejszínt és a reszelt sajtot. Sóztam, borsoztam. Croutont kínáltam hozzá.


Folytats a blogon ... azenkonyham.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s