Kuglóf kezdõknek és haladóknak
sponsored links
Muszáj volt valamit sütnöm megint, mivel az iskolába indító reggeli kása és gabonapehely kissé unalmassá vált. A kuglófot nálunk mindenki szeret, ezúttal mandarin levével lett felturbózva. De mehet bele/helyette akár narancslé is. Mi most mandarinból kicsit nagyobb készletet halmoztunk fel, jó ürügy volt legalább egy keveset felhasználni belõle.
Csokis, citrusos kuglóf
Hozzávalók: 20 dkg puha vaj, 20 dkg cukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, 1 kiskanál sütpor, fél citrom lereszelt héja, 2 mandarin kifacsart leve, 4-5evõkanál csokicsepp(vagy feldarabolt étcsoki), 4 kanál keserû kakaópor
1./ A vaj legyen puha. (Én úgy csináltam, hogy felmelegítettem (nagyjából a fele lett folyós, majd félre tette egy idõre, addig tettem, vettem), mikor kihûlt, kissé megdermedt, de nem lett kemény, robotgéppel tökéletesen krémessé keverhetõ. )
2./ Adjuk hozzá a cukrot és keverjük krémesre. Egyenként keverjük bele a tojásokat.
3./ Két-három részletben adagolva dolgozzuk hozzá a sütõporral elkevert lisztet. Reszeljünk bele a citrom héját.
4./ A masszából vegyünk el 4-5 evõkanálnyit és keverjük össze a kakaóporral. A mandarin, vagy narancs kifacsart levét keverjük a nagyobb mennyiségû fehér tésztába.
5./ Kenjünk ki vajjal egy kuglófformát, szórjuk meg liszttel és kanalazzuk alulra a kakaós masszát. Hintsük meg csokicseppekkel, vagy apróra tördelt étcsokival. Öntsük rá a mandarinos/narancsos krémet.
6. / Melegítsük elõ a sütõt kb. 180 fokra, és tegyük be a kuglófot. 15 perc után csökkentsük a lángot kb 165-170 fokra és süssük készre.
Összesen kb. 40-45 perc alatt elkészül. Végezzünk tûpróbát.
Mandarinos, csokis mini kuglófok
A legfinomabb kuglóf
Sült gyümölcsdesszert, babáknak
Egy nem annyira klasszikus kuglóf!
Csokis, citrusos kuglóf
Hozzávalók: 20 dkg puha vaj, 20 dkg cukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, 1 kiskanál sütpor, fél citrom lereszelt héja, 2 mandarin kifacsart leve, 4-5evõkanál csokicsepp(vagy feldarabolt étcsoki), 4 kanál keserû kakaópor
1./ A vaj legyen puha. (Én úgy csináltam, hogy felmelegítettem (nagyjából a fele lett folyós, majd félre tette egy idõre, addig tettem, vettem), mikor kihûlt, kissé megdermedt, de nem lett kemény, robotgéppel tökéletesen krémessé keverhetõ. )
2./ Adjuk hozzá a cukrot és keverjük krémesre. Egyenként keverjük bele a tojásokat.
3./ Két-három részletben adagolva dolgozzuk hozzá a sütõporral elkevert lisztet. Reszeljünk bele a citrom héját.
4./ A masszából vegyünk el 4-5 evõkanálnyit és keverjük össze a kakaóporral. A mandarin, vagy narancs kifacsart levét keverjük a nagyobb mennyiségû fehér tésztába.
5./ Kenjünk ki vajjal egy kuglófformát, szórjuk meg liszttel és kanalazzuk alulra a kakaós masszát. Hintsük meg csokicseppekkel, vagy apróra tördelt étcsokival. Öntsük rá a mandarinos/narancsos krémet.
6. / Melegítsük elõ a sütõt kb. 180 fokra, és tegyük be a kuglófot. 15 perc után csökkentsük a lángot kb 165-170 fokra és süssük készre.
Összesen kb. 40-45 perc alatt elkészül. Végezzünk tûpróbát.
Hasonló bejegyzések:
Mandarinos, csokis mini kuglófok
A legfinomabb kuglóf
Sült gyümölcsdesszert, babáknak
Egy nem annyira klasszikus kuglóf!