Kucsmatöltelékek 2. (desszert)

2010-04-29

sponsored links



A kucsmagombákat megtisztítottam, tönkjüket a tövénél levágtam, hogy szabaddá váljon az út a kucsmagomba belsejét kitöltõ üreghez.
A töltelék:
1 tojás sárgáját, két evõkanál porcukorral fehéredésig kevertem, majd hozzáadtam 15 dkg. darált diót, 8-10 szem apróra vágott aszalt szilvát, 1 evõkanál konyakot és annyi tejszínt, amennyit felvesz, (ne túl kemény, s ne túl lágy legyen a töltelék), kevés reszelt citromhéjjal ízesítettem.

A masszát Universal 2 made in Czechoslovakia márkájú tésztaprésbe helyeztem, mellyel a gombák belsejét óvatosan telenyomtam.

A megtöltött ízletes kucsmagomba fejeket vajon, lassan, de biztosan, ropogósra sütöttem.
Eközben 20 dkg. búzadarából félkemény állagú tejbepapit gyártottam. Amikor kihûlt belevertem két tojás sárgáját, vaníliás cukrot és édes állag eléréséhez ízlés szerint porcukrot, vágott aszalt szilvát, valamint a tojásfehérjébõl felvert kemény habot.
Kivajazott, morzsával kiszórt jénaiban a darafelfújtat megsütöttem.
Sûrû szatmári szilvalekvárból mártást készítettem kis víz hozzáadásával.
A darafelfújtat pogácsaszaggatóval kiszaggattam, mártással meglocsolva a töltött gombával tálaltam.
S hogy még cifrázzam a dolgot, evõkanálban három szem kockacukrot meglocsoltam konyakkal, majd meggyújtva a lecsöpögõ karamellizált cukrot a gombasüvegekre csorgattam.
Ekkor már a nyálam is csorgott, így asztalhoz ültettem kis családomat és ismételten vétkeztünk a tavaszi fogyókúrát illetõen.

Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2010/04/kucsm...

sponsored links

Keres?s