Kucsmatöltelék 1. (sós)

2010-04-29

sponsored links


Szedtem az erdõben 25 db ízletes kucsmagombát. Lelõhelye titkosítva 70 évre :-)

A kucsmagombákat megtisztítottam, tönkjüket a tövénél levágtam, hogy szabaddá váljon az út a kucsmagomba belsejét kitöltõ üreghez.
1. Májas töltelék
Két csirkemájat megtisztítva nyersen pürésítettem, összekevertem ? áztatott, majd kifacsart zsemlével, adtam hozzá ? fej dinsztelt hagymát, sót, borsot, két apróra vágott sült csirkemájat, valamennyi zsemlemorzsával beállítottam a sûrûségét.

2. Sonkás, sajtos töltelék
Három szelet sonkát nagyon apró kockára vágtam, összekevertem ? áztatott, majd kifacsart zsemlével, adtam hozzá ? fej dinsztelt hagymát, sót, borsot, két evõkanál reszelt sajtot, az anyagokat simára összedolgoztam.

A masszát Universal 2 a made in Czechoslovakia márkájú tésztaprésbe helyeztem, mellyel a gombák belsejét óvatosan telenyomtam.

Kisebb tepsiben felsorakoztattam a kis gömböcöket, kicsit megsóztam, olajjal megkenegettem, majd ropogósra sütöttem.
Köretnek zöldségeket tálaltam hozzá. A kivájt karalábét borssal bedörzsöltem és a zöldségekkel együtt ?roppanósra? pároltam. Az alma szeletkéket citrommal meglocsoltam, majd a karalábéban a zöldségekkel, friss hónapos retekkel együtt ízlésesen elhelyeztem. A kosárka tartalmát kevés olvasztott vajjal meglocsoltam, és snidlinggel megszórtam.

Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2010/04/kucsm...

sponsored links

Keres?s