Krémleves sült répából

2014-01-19

sponsored links


Tepsiben sült fûszeres répából készült ez a leves.

Hozzávalók (nálunk 12 adag lett belõle):
1350 g répa (murok)
5-6 ek. olívaolaj
1 kk. római kömény
1 kk. koriander
só, frissen õrölt bors

1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek. libazsír
1 ek. olívaolaj
tálaláshoz 1-2 csokor petrezselyem, kenyér

A sütõt elõmelegítem 210 fokra (légkeveréses). A répákat meghámozom, megmosom, majd nagyobb darabokra vágom. Mozsárban durvára aprítom a római köményt és koriandert. A répára szórom a fûszert majd sózom, borsozom ízlés szerint, rácsurgatom az olívaolajat, összekeverem és két sütõpapírral bélelt tepsibe helyezem. Az elõmelegített sütõben 20-30 perc alatt megsütöm. Közben a két tepsi helyét cserélgetem, mert nálam az alsó mindig kevésbé sül meg.
A hagymát és fokhagymát megtisztítom, apróra vágom. Egy nagyobb fazékban a libazsíron és olívaolajon a hagymát, fokhagymát üvegesre pirítom. Felöntöm zöldségalaplével (ennek hiányában vízzel) és néhány percet fõzöm. Majd hozzáadom a sült répákat és annyi alaplevet (vizet) öntök rá, hogy ellepje. Felforralom, majd botmixerrel összetöröm. Én teljesen simára turmixoltam, de lehet akár répadarabokat hagyni benne. Ha szükséges adok hozzá még alaplevet (vizet), hogy elérjem a kívánt állagot (szerintem ez a leves kicsit sûrûbben az igazi, de azért ne legyen fõzelék állaga) majd felforralom. Aprított petrezselyemmel és friss kenyérrel tálaltam.
Tipp: Remekül fagyasztható a leves késõbbi fogyasztásra.



Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2014/01/kr...

sponsored links

Keres?s