Krémes, krémes, krémes
sponsored links
4. 200 fokos sütõben pár perc alatt arnybarnára sütjük a lapokat, közben a cukor a barnított vajon kamellizálódik és ropogóssá válik. Ne menjünk közben sehova, különben kuka lesz egy tepsink, túl gyorsan kész!
A vaníliakrém készítése
1. Vízgõz fölött egy edényben sûrûre fõzünk 2,5 dl tejszínt, 6 tojás sárgáját + 2 egész tojást a 150 g porcukrot és az egy rúd vaníliát, amit kettévágtunk, magjait kikapartuk és az egész rudat is beletettük a krémbe. Közben habverõvel folyamatosan keverjük. Amikor elég sûrû, levesszük a tûzrõl és kihûtjük.
2. A 4 lapzselatint beáztatjuk vízbe.
3. A krémbe keverjük a kinyomkodott zselatint és egy csipet sót, majd 4-5 fokra fridzsiderben kihûtjük a krémet (vaníliarudat kidobjuk belõle).
4. Felverjük habnak a maradék 2,5 dl tejszínt.
5. A lehûlt krémhez keverjük a tejszínhabot, majd megint mehet a fridzsiderbe a kész krém.
6. Összeállítjuk a krémest: 2 ropogós réteslap, rá 2 kanál krém, megint 2 réteslap, megint krém. Két egész réteg tetejére krém kerüljön.
Az egészhez illik piros bogyós gyümölcsbõl gyümölcsszósz is.
Sok sikert a kísérletezéshez és krémesgyártáshoz!