Krumplis virslis lángos

2010-09-25

sponsored links

Hozzávalók (4 személyre):

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg burgonya
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evõkanál étolaj
  • 2 dkg élesztõ
  • 1 dl tej
  • 5 db virsli
  • 1 liter olaj a sütéshez
  • 1 evõkanál cukor
  • tálaláshoz tejföl,fokhagyma

A krumplit körömkefével, folyóvíz alatt megmossuk, majd nagy lábasban, annyi vízze tesszük fel fõni amennyi ellepi. Meghámozzuk, melegen összetörjük (krumplinyomóval), hagyjuk kihûlni. Az élesztõt cukros tejben felfuttatjuk, az alapanyagokhoz adjuk és közepes keménységû tésztát dagasztunk, a legvégén adjuk hozzá a 2 evõkanál étolajat, azzal még egy kicsit átdolgozzuk, a tésztát letakarjuk és hagyjuk, amíg megkel (kb. félóra). Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, még egyszer átgyúrjuk és kinyújtjuk, kocka nagyságúra felvágjuk (kb. ebbõl az adagból 20-22 virslis lángos jön ki), majd a virslit negyedeljük: egyszer középen kettévágjuk, majd a felet is még hosszában elvágjuk és úgy tesszük rá a tésztára, majd feltekerjük a tésztával. Olajat forrósítunk és a lángosokat szép pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy (azért) a közepe is átsüljön! Tálaláskor tejfölt és fokhagymát is tehetünk mellé.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mindmegettem.blog.hu/2010/09/25/krump...

sponsored links

Keres?s