Krumplis t?szta - grenad?rmars - gr?n?tos kocka
sponsored links
Im?dnival? egyszer? ?s olcs? ?tel. Mind?ssze f?l?ra alatt megvan. Egyszer?, de ezt is el lehet rontani, legink?bb azzal, ha ?sszet?rj?k a krumplit, illetve t?l b? l?re eresztve f?zz?k.
Hozz?val?k: 6 adag
2 k?zepes fej v?r?shagyma (200 g)
2 nagy gerezd fokhagyma
1,5 kg krumpli (h?mozatlanul ennyi)
50 dkg csuszat?szta vagy kockat?szta
1 p?pos ev?kan?l zs?r vagy 1/2 dl olaj
1 j? ev?kan?l pirospaprika
1 k?v?skan?l ?r?lt bors
csipet ?r?lt k?m?ny
s?
ha van, egy f?l paradicsom vagy k?v?skan?l paradicsomp?r?
Elk?sz?t?s:
1. A hagym?kat apr?ra v?gjuk, ?s a zsirad?kon megp?roljuk k?zepes h?fokon. Hozz?keverj?k a pirospaprik?t, ?s beletessz?k a kock?ra v?gott krumplit ?s a paradicsomot. M?g ne engedj?k fel v?zzel, hanem ?lland?an kavargatva pir?tsuk 4-5 percig a krumplival.
2. Ezut?n annyi v?zzel ?nts?k fel, amennyi ?pp ellepi. Beletessz?k a f?szereket, s?t. S?r?n megkavarva kb. 20 percig f?zz?k. A r?vid l?, ?s a kever?s miatt be fog s?r?s?dni. Vigy?zzunk, mert odakozm?lhat! Az elp?rolgott vizet lehet p?tolni, de mindig csak r?vid l?vel f?zz?k.
3. K?zben kif?zz?k a t?szt?t, lecsepegtetj?k, ?s ha a krumpli megpuhult, ?szekeverj?k, 1-2 perc alatt ?sszef?zz?k.
4. Savany?s?ggal vagy sal?t?val t?laljuk.
Frissen j?, mert ?ll?s k?zben a t?szta felsz?vja a szaftot.
1 adag 535 kcal
1 adag tartalmaz:
Hozz?val?k: 6 adag
2 k?zepes fej v?r?shagyma (200 g)
2 nagy gerezd fokhagyma
1,5 kg krumpli (h?mozatlanul ennyi)
50 dkg csuszat?szta vagy kockat?szta
1 p?pos ev?kan?l zs?r vagy 1/2 dl olaj
1 j? ev?kan?l pirospaprika
1 k?v?skan?l ?r?lt bors
csipet ?r?lt k?m?ny
s?
ha van, egy f?l paradicsom vagy k?v?skan?l paradicsomp?r?
Elk?sz?t?s:
1. A hagym?kat apr?ra v?gjuk, ?s a zsirad?kon megp?roljuk k?zepes h?fokon. Hozz?keverj?k a pirospaprik?t, ?s beletessz?k a kock?ra v?gott krumplit ?s a paradicsomot. M?g ne engedj?k fel v?zzel, hanem ?lland?an kavargatva pir?tsuk 4-5 percig a krumplival.
2. Ezut?n annyi v?zzel ?nts?k fel, amennyi ?pp ellepi. Beletessz?k a f?szereket, s?t. S?r?n megkavarva kb. 20 percig f?zz?k. A r?vid l?, ?s a kever?s miatt be fog s?r?s?dni. Vigy?zzunk, mert odakozm?lhat! Az elp?rolgott vizet lehet p?tolni, de mindig csak r?vid l?vel f?zz?k.
3. K?zben kif?zz?k a t?szt?t, lecsepegtetj?k, ?s ha a krumpli megpuhult, ?szekeverj?k, 1-2 perc alatt ?sszef?zz?k.
4. Savany?s?ggal vagy sal?t?val t?laljuk.
Frissen j?, mert ?ll?s k?zben a t?szta felsz?vja a szaftot.
1 adag 535 kcal
1 adag tartalmaz:
zs?r | sz?nhidr?t | feh?rje |
---|---|---|
10 g | 95 g | 16 g |
16 % | 72 % | 12 % |