Krumplis pogácsa Solier módra

2010-10-27

sponsored links

Nem tudom, ki hogy van vele, de nálunk a megmaradt krumplipüré soha nem fogy el. Betesszük a hûtõbe, néhány napig tologatjuk, aztán kidobjuk.
A Solier Cafe egyik "cukrásztanfolyamán" tanultam ezt a szuperkönnyû receptet, amivel nagyon egyszerûen újra lehet hasznosítani a megmaradt pürét. A teljes adag elég nagy, nyugodtan lehet felezni, harmadolni a hozzávalók mennyiségét, bár ez a pogácsa másnap is finom!


Hozzávalók:
400 g liszt (én kenyérlisztet szoktam beletenni)
250 g kacsazsír (elvileg bármilyen zsiradék jó, de ettõl különösen rusztikus íze lesz)
600 g krumplipüré
25 g friss élesztõ
3 csapott tk só
kb 50 g reszelt füstölt sajt

1 tojás a lekenéshez
kb 100 g reszelt sajt a szóráshoz.

A hozzávalókat hidegen összekeverjük és a robotgéppel pár percig dagasztjuk (kb 6 perc). 8-10 órát pihentetjük a hûtõben.
Amikor hazaérünk vagy felébredünk, a sütõt bemelegítjük 180 fokra. A tésztát kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük felvert tojással és megszórjuk sajttal. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütõpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütjük.
Egy pohár tejjel (is) mennyei!

Az étterem egyébként havi rendszerességgel tart szezonális fõzõesteket és cukrásztanfolyamot, ahol a tematikát mindig az igényeknek megfelelõen állítják össze, és semmilyen kérdés nem marad megválaszolatlanul! Gyertek ti is Gödöllõre, találkozzunk a Solierben!

Folytats a blogon ... pakosztos.blogspot.com/2010/10/krumpl...

sponsored links

Keres?s