Krumplis pogácsa ? különleges tálalással
sponsored links
- Kb. 30 dkg batáta (Helyettesíthetõ paszternákkal, csicsókával, sütõtökkel is!)
- 20 dkg mandula liszt (pellet)
- 20 dkg õrölt mandula vagy õrölt dió – helyettesíthetõ szezámliszttel vagy õrölt szezámmal (Ma mandulával készítettem, de meggyõzõdésem, hogy nekem a szezámos ízlene jobban! -, amennyiben szezámmal készíted, akkor ne felejts el bõségesen õrölt köménymagot a tésztába szórni!)
- 1 púpozott evõkanál zsír
- 3-4 tojás – méretfüggõ!
- Ha szükséges – némi víz
- Só – ízlés szerint, de legalább egy evõkanállal
- 2 dkg szódabikarbóna – Jól írtam, nem késhegynyi, hanem ez egy lapos evõkanál tartalma!
- Fél citrom leve, vagy fél evõkanálnyi aszkorbinsav
- 1 db tojás a pogácsák kenéséhez
Elkészítés:
- A “krumpli”-nak valót fõzd meg puhára, és törd össze
- Keverd össze a fenti hozzávalókat, és alaposan dolgozd át, ha lehetséges, akkor egy csavaros dagasztófejjel
- Szaggass pogácsákat, és kenõtollal az elkevert 1 db tojással kend meg a pogácsák tetejét, melyeket elõtte villával barázdáld
- Elõmelegített sütõben süsd a tésztát kb. 25-30 percig – közepes lángon; ja kész, tedd tálba
Különleges tálalás pl. vendégséghez:
Az alábbi képen a pogácsákon kívül a következõket látod:
- Nyers füstölt lazacfilé
- Kemény sajtok: Grana Padano, Gouda (határeset!), Cheddar
- Házi májas karikák
- Zöld paprika karikák