Krumplilé leves
sponsored links
Elõfordul nálunk, hogy kimondottan ilyen egyszerû, gyors levest fõzünk, sõt, Dorka imádja õket...ilyen a tojásleves, fokhagymás leves, a vacak leves és a krumplilé leves is.
Egyrészt akkor fõzzük, ha gyors kaja kell, másrészt akkor, amikor fõtt krumpli kell a fõételhez...merthogy a krumpli fõzõlevét is felhasználjuk...nagyon finom, akármilyen gagyinak is tûnik...:-)
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
Kevés étolaj
1 ek õrölt paprika
Só/vegeta
Krumpli fõzõleve kb 1-1,5 l
2 marék levestészta
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, levesszük a tûzrõl és belekeverjük az õrölt paprikát. Felöntjük a krumpli fõzõlevével.
Ízlés szerint adunk hozzá sót, vegetát. Amikor felforrt, beledobjuk a levestésztát. Addig fõzzük tovább, amíg megpuhul benne a tészta.
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
Kevés étolaj
1 ek õrölt paprika
Só/vegeta
Krumpli fõzõleve kb 1-1,5 l
2 marék levestészta
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, levesszük a tûzrõl és belekeverjük az õrölt paprikát. Felöntjük a krumpli fõzõlevével.
Ízlés szerint adunk hozzá sót, vegetát. Amikor felforrt, beledobjuk a levestésztát. Addig fõzzük tovább, amíg megpuhul benne a tészta.