Kr?mes puffancs gr?n?talma?ntettel
sponsored links
Hihetetlen?l gigantikus gr?n?talm?hoz jutottam, ez?rt elkapott a h?v, hogy gyorsan mindenf?l?ket gy?rtsak bel?le.
Mi?ta saj?t m?helyem van, gyakorta el?fordul, hogy egyes alapanyagokb?l t?bblet keletkezik, azaz lej?rat k?zeli friss ?rut kell saj?t felhaszn?l?sra els?t?getni. ?gy j?rtam most egy f?l doboz mascarpon?val, ez?rt gyorsan el is hat?roztam, hogy ? lesz az els? ?ldozata gr?n?talm?s ?mokfut?somnak. ?
K?nny?, puha f?nkocsk?kat k?pzeltem el els? k?rben, amit r?gt?n form?ba is ?nt?ttem. Csin?ltam egy gyors pr?bas?t?st, melynek sor?n kider?lt, mit v?ltoztassak az ar?nyokon, ?gy az al?bbi recept ?gy ?rzem m?r t?k?letes lett.
A kis puffancsok mell? rittyentettem egy szirupos gr?n?talma?ntetet, amit nem kell sok?ig f?zni, hogy maradjon vitamintartalma is, ennek ok?n csak addig rotyogtattam, m?g a magocsk?kb?l kicsordul? l? kiss? be nem s?r?s?dik. Aki nem szereti a magokat elr?gcs?lni (?n im?dom!), az nyugodtan lesz?rheti, de szerintem ?gy finom ?s gy?ny?r?, ahogy van.
Ebb?l az adagb?l nekem 15 db puffancsom lett, de ez ugye att?l is f?gg, ki mekkora goly?csk?t g?mb?lyget a massz?b?l.
J? ?tv?gyat! :)
Kr?mes puffancs gr?n?talma?ntettel
Hozz?val?k:
A puffancsokhoz:
150 g mascarpone
2 ev?kan?l krist?lycukor
1 db toj?s (M-es m?ret)
150 g finomliszt
1 k?v?skan?l van?liakivonat
Az ?ntethez:
130 g gr?n?talma-mag
2 ev?kan?l barna cukor
1 ev?kan?l citroml?
1 ev?kan?l Golden syrup (m?zzel helyettes?thet?)
A puffancsokhoz kikeverj?k a mascarpon?t a cukorral, hozz?adjuk a toj?st ?s a van?li?t. Habosra keverj?k, majd hozz?szit?ljuk a lisztet ?s kidolgozzuk a t?szt?t. Laza, puha massza lesz bel?le, melyb?l egy fagyiskan?l seg?ts?g?vel kis gomb?cokat adagolunk egy liszttel besz?rt t?lk?ba. Lisztezett k?zzel kig?mb?ly?tj?k a kis gomb?cokat ?s negyed ?r?ra h?t?szekr?nybe tessz?k.
Alaposan felforr?s?tunk olajat egy m?lyebb ed?nyben ?s belehelyezz?k a gomb?ck?kat. Ha m?r egy kis k?rek k?pz?d?tt a puffancsokon, kicsit visszavessz?k a l?ngot, hogy a belseje is alaposan ?t tudjon s?lni. S?t?s k?zben egy kis sz?r?kan?llal forgatjuk, hogy minden oldaluk megpiruljon, m?g fel nem emelkednek az olaj felsz?n?re. J? pirosra fognak s?lni, de nem kell agg?dni, csak arra vigy?zzunk, hogy ne ?gjenek meg.
Pap?rral b?lelt j?naiba, vagy ker?miaed?nybe szedj?k az alaposan lecsepegtetett puffancsokat.
A gr?n?talm?t egy kisebb nyeles ed?nyben f?zni kezdj?k a citroml?vel ?s a barna cukorral. Ha m?r j?l kiengedt?k a magok a lev?ket ?s a cukor is felold?dott, hozz?adjuk a szirupot ?s kicsit bes?r?tj?k vele a gy?m?lcs?t.
Ha az ?ntet m?r langyos, t?lalhatjuk is a puffancsok mell?, ak?r a t?ny?rt dekor?lva, ak?r kis t?lk?ban.
J? ?tv?gyat!