Kov?szos s?r keny?r mal?t?val
sponsored links
2-3 dl joghurt
200 g mal?ta
40 g k?kuszvir?gcukor
155 g Feh?r kov?sz (80-100% v?ztartalommal)
250 g keny?rliszt
100 g teljes ki?rl?s? b?zaliszt
100 g tk rozsliszt
15 g s?
napraforg?mag opcion?lis
A napokban b?zas?r k?sz?lt n?lunk, ?s a mal?ta hasznos?t?sa r?v?n lett ez a keny?r.
A mal?t?t ledar?ljuk, vagy ink?bb turmixoljuk, mert m?g nekem el?g nedves volt ?s a t?bbi hozz?val?val bedagasztjuk, m?g sz?pen ?ssze nem ?ll a t?szta.
Kiolajozunk egy t?lat ?s belehelyezz?k a t?szt?t. Ism?t letakarjuk a nejlonnal ?s 1,5-2 ?r?t pihentetj?k ?s k?zben h?romszor meghajtjuk.
A 1,5-2 ?ra eltelt?vel a pultot belisztezz?k, a t?szt?t pedig a r? bor?tjuk ?s ?vatosan, finom mozdulatokkal g?mb?ly?tj?k, majd letakarjuk nejlonnal ?s 15-20 percet pihentetj?k.
Ezut?n megform?zzuk, majd beletessz?k a j?l kilisztezett szakajt?ba/lisztezett konyharuh?s t?lba.Laz?n letakarjuk nejlonnal ?s ?jabb kb. 2 ?r?ra 21-22 fokos helyre tessz?k. A h?m?rs?klet nagyban befoly?solja a t?szta kel?s?t, ?gy ink?bb arra koncentr?ljunk, hogy a vekni kb a k?tszeres?re n?j?n. Ez a h?t?ben is siker?lhet, ?jszakai h?t?s keleszt?ssel ugyanezt ezzel a kov?sz mennyis?ggel kb. 7-8 ?ra alatt ?rj?k el.
A megform?zott kenyeret ?n most egy hossz?k?s keny?r form?ban s?t?ttem.
Egy t?lba vizet helyez?nk a s?t?be.
S?t?si id?: 45 - 55 perc (10 perc 230 fokon, 35 perc 210 fokon)
A s?t?b?l kiv?ve r?cson h?tj?k.